Gulerodskage
Dej:
6 Æg
4 dl. Sukker
2 tsk. St. kanel
2 tsk. Vaniljesukker/ ½ stang vaniljekorn
3 dl. Mel
2 tsk. bagepulver
1 dl. Rasp olie
1/2 dl. appelsinsaft.
3 store eller 6 små fint revet gulerod
1 fint revet æble uden skral
Reven skal af en appelsin
Glasur:
200g Philadelphia
½ stang vaniljekorn
250g Flormelis
125g Blødt smør
Reven skal af en citron
Forvarm ovnen på 180 grader varmluft/ 200 alm. Ovn.
Dej:
Æg, sukker, kanel, vanilje og appelsin skal piskes sammen
til en tyk luftig masse.
Reven gulerod og æble vendes i melet og derefter puttes det
i dejen sammen med bagepulver og vendes godt sammen.
Olie og appelsinsaft puttes i dejen og piskes godt.
Dejen puttes i en springform eller bradepande 20X30 cm. Og
bageovnen i 45-60 min. Alt efter ovnen.
Kagen stilles til afkøling.
Glasuren:
Ost, smør, flormelis, vanilje og citronskal puttes i en
skål og piskes sammen til en blød masse.
Glasuren smørres ud på den afkølede kage og stilles i
køleskabet gerne til dagen efter.