Kanel snegle
20
stk.
Dej:
50
g Gær
3
spsk. Rørsukker
½
tsk. Salt
2
Æg
3
dl. Mælk
2
tsk. Kardemomme
1
tsk. Kanel
180 g Smør
eller 1 dl. Rapsolie
600
g Mel
Fyld:
150
g Blødt smør
1
dl. Rørsukker
½
dl. Brun farin
3
spsk. Kanel
Glasur:
250
g Flormelis
Vand
Evt.
2 spsk. Kakao
1 æg til pensling af kanelsneglene.
Man kan også undlade glasur og drysse sneglene med
perlesukker efter pensling med æg.
175 grader i varmluft ovn og 200 grader i alm. Ovn.
Lun mælken og kom sukker, gær, salt, æg, kardemomme, kanel i
en skål og rør det sammen.
Bland halvdelen af melet i og rør det godt til dejen laver
tråde.
Del smørret eller mål olie og kom det i dejen.
Derefter kommes melet i lidt af gangen, der skal kun mel i
til dejen stadig er klisteret, men ikke hænger fast på fingrene.
Drys lidt mel ud på bordet og læg dejen der på.
Bland smør, sukker og kanel sammen til fyldet, det skal
røres ud til det er helt blødt og hænger sammen.
Rul dejen ud på bordet til en firkant ca. 1 cm. Tyk.
Smør fyldet ud på dejen og rul dejen sammen til en lang
pølse.
Del dejen i 10/20 stk. og læg sneglene på pladerne til
hævning.
Dejen skal hæve 45 min.
Derefter pensles sneglende med mælk eller et sammenpisket
æg.
Sneglende sættes i forvarmet ovn i mellem 15- 20 min.
Når sneglende er afkølet blandes flormelis og kakao sammen
med lidt vand af gangen til, den er tykt fyldende.
Derefter puttes glasuren på sneglene.