img_20171106_193053_839

Bages i forvarmet ovn på 175 grader ca. 1 time.

Dej:

6 Æg

4 dl. Sukker

½ stang vanilje/ 2 tsk. vanilje sukker

3 dl. mel

2 tsk. bagepulver

1 dl. Raps olie

Fyld:

1½ kg. Æbler

½dl. sukker

1 spsk. st. kanel

1spsk. Perlesukker

Dejen laves:

Æg, sukker og vaniljekorn/sukker skal piskes sammen til en tyk luftig masse.

Derefter kommes mel og bagepulver i æggemassen og piskes sammen, derefter tilsættes olien og piskes med.

Dejen puttes i en bradepande 20×30 cm.

Æblerne skrælles og kernehuset fjernes. Derefter skæres æblerne i tynde både.

Æblebådene ligges ud på hele kagen et lag adgangen. skiftevis lag således at æblerne ligger på kryds af hinanden i lagene.

Dette gøres til, der ikke er flere æblebåde tilbage.

Sukker, perlesukker og kanel blandes sammen i en lille skål eller glas og drysses ud over dejen.

Bradepanden puttes i ovnen og bages til, prøv at stikke en lille træpind i dejen, dejen ikke sætter sig fast på pinden.

Når kagen er færdig stilles den på en rist til afkøling.

Kagen kan nydes lun og kold, bare som den er, eller med is eller flødeskum.