and-paa-grill

( min. 4 pers.) i forvarmet ovn 175 grader eller grill (indirekte varme) i 1 time pr. kg.

Du skal bruge:

1 And ca. 3 kg til 4 pers.

1 spsk. Groft Salt gerne “havsalt”

8 hele Enebær

4 hele Nelliker

1 spsk. stødt Kanel

1 tsk. Timian

Revet skal af 1 appelsin

Peber

Anden laves:

Først skylles og rengøres anden og evt. fjer m.m. fjernes.

Salt, enebær, nelliker, kanel, timian og appelsinskal kommes i en morter og stødes godt sammen.

Når det er færdigt, kværnes der frisk peber i. Krydderblandingen gnides godt ind i anden båden indvendigt og udvendigt.

I ovn:

Anden kommes på en rist i ovnen med en bradepande under risten.

Anden steges i ovnen i en time pr. kg. det sidste 15 min. på 210 grader.

Lad anden stå lidt og trække efter, at den er kommet ud af ovnen.

Derefter er den klar til at blive skåret ud og serveret.

20171110_175100

På grill:

Tænd op i grillen eller grillstarter.

Når kullet er klaret fordeles det i hver sin side af grillen og stil en bradepande/engangsmetalbakke i midten af grillen.

Sæt anden på spyd eller læg den på grillristen og kom låget på grillen.

Efter 1½ time tilsættes nye optændt grillkul.

Anden grilles en time pr. kg. and.

Lad anden stå lidt og trække efter, at den er kommet ud af ovnen.

Derefter er den klar til at blive skåret ud og serveret.

and-paa-grill-2