islagkage-m-appelsin-sauce

Appelsinsirup

5 store appelsiner

3 passionsfrugt

4 dl. vand

4 dl. sukker

1 stang vanilje

1 spsk. atamon

et sylteglas

Tag en lille tyk bundet gryde eller kasserolle frem.

Riv appelsin skallen og kom den i gryden.

Pres appelsinerne og si saften ned i gryden.

Flæk vanilje stangen og skrab kerne ud og kom det i gryden sammen med vanilje stangen.

Kom sukker og vand op i gryden og lad det koge op under omrøring.

Når det koger, skal skummet fjernes og massen skal “koge” videre  ved middelvarme, så den små bobler til, den er svundet ind til den halve mængde.

Put atamon i og rør det rundt.

Put kogende vand i sylteglasset og hæld det ud igen, så glasset er rent.

Hæld siruppen i glasset og luk det straks og put det på køl.

Ønsker man ikke kerner og skal i siruppen, kan man si den ned i glasset.

Siruppen kan bruges til is og kager.

20170610_195747