(4 pers.)
Du skal bruge:
Salat:
2 stegte eller kogte kyllingebryst
1 lille eller ½ stort romaine salat
½ agurk
16 cherry tomater
½ broccoli ca. 250g
70g frisk revet parmesan
Brødtern (se opskriften her på bloggen)
Dressing:
1 past. æggeblomme
½ dl. raps olie
½ dl. creme fraiche
1 tsk. sennep
30g frisk revet parmesan
2 ansjosfileter
½ tsk. Worcester sauce
citronsaft
salt og peber
Du skal gøre:
Rens og skyl grønsagerne.
Salaten skæres i tynde strimler og kommes i en skål.
Tomaterne deles i 4 dele, agurken skæres i tern og kommes i skålen.
Broccolien skæres tyndt, gerne på mandolinjern og kommes i skålen.
Kyllingen skæres i tern og blandes i salaten i skålen og stilles på køl.
Lige før servering blandes brødtern og den revnede parmesan i salaten.
Æggeblommen, lidt salt og sennep kommes i en lille skål og røres godt sammen.
Derefter tilsættes olien lidt efter lidt, når det er blevet en ensartet masse, kommes creme fraichen i og røres sammen.
Ansjoser og parmesanen kommes på et spækbrat, det hakkes sammen til, det er fint og kommes op i dressingen.
Dressingen smages til med citronsaft, Worcester sauce, peber og evt. salt.
Sidst nævnte er måske ikke nødvendig, da både parmesan og ansjoser er meget salte i forvejen.
Dressingen kommes på køl til serveringen.