20171120_170318

(4 pers.)

Du skal bruge:

Salat:

2 stegte eller kogte kyllingebryst

1 lille eller ½ stort romaine salat

½ agurk

16 cherry tomater

½ broccoli ca. 250g

70g frisk revet parmesan

Brødtern (se opskriften her på bloggen)

Dressing:

1 past. æggeblomme

½ dl. raps olie

½ dl. creme fraiche

1 tsk. sennep

30g frisk revet parmesan

2 ansjosfileter

½ tsk. Worcester sauce

citronsaft

salt og peber

Du skal gøre:

Rens og skyl grønsagerne.

Salaten skæres i tynde strimler og kommes i en skål.

Tomaterne deles i 4 dele, agurken skæres i tern og kommes i skålen.

Broccolien skæres tyndt, gerne på mandolinjern og kommes i skålen.

Kyllingen skæres i tern og blandes i salaten i skålen og stilles på køl.

Lige før servering blandes brødtern og den revnede parmesan i salaten.

Æggeblommen, lidt salt og sennep kommes i en lille skål og røres godt sammen.

Derefter tilsættes olien lidt efter lidt, når det er blevet en ensartet masse, kommes creme fraichen i og røres sammen.

Ansjoser og parmesanen kommes på et spækbrat, det hakkes sammen til, det er fint og kommes op i dressingen.

Dressingen smages til med citronsaft, Worcester sauce, peber og evt. salt.

Sidst nævnte er måske ikke nødvendig, da både parmesan og ansjoser er meget salte i forvejen.

Dressingen kommes på køl til serveringen.