20170907_170851

(4 pers.) forvarmet ovn på 200 grader i 45-60 min.

Du skal bruge:

1 kg. hakket oksekød

1 dl. rasp

1 æg

1 stort løg.

1 bdt. forårsløg

6 champignoner

½ halv frisk grøn chili

1 grøn peberfrugt

2 store friske bøffel mozzarella ost

½ tsk. timian

½ tsk. Salt

peber

450-500g bacon

Farsbrødet laves:

Kødet røres sammen et par minutter, derefter tilsættes rasp, salt, peber og timian, dette røres godt sammen.

Derefter kommes ægget i og røres godt ind i farsen.

Grønsagerne skylles og renses, derefter skæres de i små tern, forårsløgene i skiver og kommes i farsen. Farsen skal røres godt sammen.

Her efter kan man vælge to fremgangsmåder:

1:

Man beklæder en brødform med bacon, således at det går op over formens kant, så man har noget til at dække overfladen af farsbrødet med.

Derefter kommes farsen i formen og lav en fordybning i midten af farsen.

I fordybningen lægges mozzarella osten og dækkes til med farsen og lukkes af med baconen.

Farsbrødet skal derefter i ovnen.

2:

Flad farsen ud på en bageplade eller bradepande, gerne med genbrugspapir, ikke alm. bagepapir.

Læg mozzarella osten i midten af farsen og fold farsen omkring osten.

Sørg for, at osten er lukket helt indene og der ingen huller er, ellers løber osten ud af farsbrødet.

Farsbrødet dækkes af bacon og puttes ind i ovnen.

Farsbrødet bages til saften fra farsbrødet er klart.

Lad farsbrødet hvile i 15 min. efter det er kommet ud af ovnen.

20170907_171306