20171111_173011

( 4pers.) bages i forvarmet ovn ved 200 grader første gang i 45-60 min. derefter 15-20 min.

Du skal bruge:

4 store bagekartofler

1 æg

25g smør

1 dl. fløde/mælk

2 forårs løg

½ tsk. timian

salt og peber

Kartoflerne laves:

Først skylles og skrubbes kartoflerne og puttes hele på en bageplade eller bradepande. Har man genbrugsbagepapir, kan dette ligge i bunden med fordel. ( alm. bagepapir kan ikke bruges)

Bag kartoflerne i ovnen til, de er møre.

Forsigtigt deles kartoflerne og man skraber kartoflen ud af skrællen og kommer dette i en skål.

Skrallen stilles tilbage på bagepladen.

Når man har gjort det ved alle kartoflerne, mases indholdet i skålen med en ske eller hvis man vil have en fin mos, igennem en sigte.

Tilsæt smørret og rør det godt rundt i mosen.

Skyl og skær forårsløgene i skiver, hele forårsløget skal bruges undtagen roden, dette skæres af.

Put forårsløg, timian og mælk på i mosen og rør det godt rundt.

Smag mosen til med salt og peber.

Til sidst deles ægget. Blommen skal i mosen og hviden skal i en skål og piskes stiv.

Rør æggeblommen godt ind i mosen og til sidst vendes æggehviden i moses.

Nu skal moses deles i skrællerne på bagepladen.

20171111_165329

Kartoflerne skal nu i ovnen og bages til de er gyldne.