( 4pers.) bages i forvarmet ovn ved 200 grader første gang i 45-60 min. derefter 15-20 min.
Du skal bruge:
4 store bagekartofler
1 æg
25g smør
1 dl. fløde/mælk
2 forårs løg
½ tsk. timian
salt og peber
Kartoflerne laves:
Først skylles og skrubbes kartoflerne og puttes hele på en bageplade eller bradepande. Har man genbrugsbagepapir, kan dette ligge i bunden med fordel. ( alm. bagepapir kan ikke bruges)
Bag kartoflerne i ovnen til, de er møre.
Forsigtigt deles kartoflerne og man skraber kartoflen ud af skrællen og kommer dette i en skål.
Skrallen stilles tilbage på bagepladen.
Når man har gjort det ved alle kartoflerne, mases indholdet i skålen med en ske eller hvis man vil have en fin mos, igennem en sigte.
Tilsæt smørret og rør det godt rundt i mosen.
Skyl og skær forårsløgene i skiver, hele forårsløget skal bruges undtagen roden, dette skæres af.
Put forårsløg, timian og mælk på i mosen og rør det godt rundt.
Smag mosen til med salt og peber.
Til sidst deles ægget. Blommen skal i mosen og hviden skal i en skål og piskes stiv.
Rør æggeblommen godt ind i mosen og til sidst vendes æggehviden i moses.
Nu skal moses deles i skrællerne på bagepladen.
Kartoflerne skal nu i ovnen og bages til de er gyldne.