wp_20161224_004

( 4 pers. )

Du skal bruge:

½ frisk rødkål

1 æble

2 spsk. balsamico eddike

2 dl. solbærsaft

½-1 dl. sukker

1 laurbærblad

2 tsk. Salt

lidt peber

variationer:

1 kanelstang/ 1  helstjerne anis/5 hele enebær/ 3 hele nelliker/revet skal fra 1 appelsin/ 1 klat smør eller andefedt.

Rødkålen laves:

Skyl rødkålen, del den og fjern stokken.

Rødkålen snittes fint i strimler eller på et mandolinjern.

Rødkålen kommes i en gryde.

Æblet skrælles og kernehuset fjernes, del æblet i både og kom det i gryden til rødkålen.

Eddike, saft, laurbærblad, sukker, salt og lidt peber puttes i gryden.

Husk kun lidt  ½ dl. sukker, salt og peber afgangen, smagt til efterhånden.

Hvis man ønsker at variere smagen på rødkålen, kan man putte f.eks. en kanel stang med i gryden.

Gryden sætte på varmen og koges i en time under låg.

Så er rødkålen færdig.

Man kan sagtens lave rødkålen dagen før, den bliver faktisk bedre af at stå lidt.

Man kan også lave rødkål til flere dage, det kan holde sig op til en måned. Hvis man putter 2 tsk. flydende Atamon i gryden de sidste 5 min. af kogningen. Så skal rødkålen bare puttes i skoldede sylteglas. Eller man kan vælge at fryse den færdige rødkål.