(4 pers.)
Vores mindste pige er vældig glad for bacon og i følge hende, ja så kan man putte og spise bacon til alt. Det er derfor heller ikke svært at gætte, hvilke retter hun har været med til at lave. Men da Isabella hårdnakket forlangte at få baconsuppe til aftensmad, der kom jeg lidt til kort. Så jeg måtte i gang med en længere udspørgning af hende for, at jeg kunne finde ud af, hvad baconsuppe var og hvad der var i den. Så I får hendes opskrift her og kan man lide smagen af bacon, så velbekomme.
Du skal bruge:
200g bacon i tern
2 bagekartofler
1 porrer
2 gulerødder
1 løg
100g grønkål
4 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
1 hønsebouillon terning
7 dl. vand
2 dl. piskefløde
evt. 25g smør/ eller lidt olie
Salt og peber
Suppen laves:
Brun baconet i en gryde sådan, som man bedst kan lide sit bacon.
Skyl og rens løg og porrer og skær dem i skiver. Put dem ned til baconet og steg dem til, de er bløde. Det er ikke altid, at der er nok fedtstof tilbage fra baconet. Det kan derfor være nødvendigt at putte lidt smør eller olie i gryden, så den ikke brænder på.
Skæld kartoflerne og skær dem i tern og put dem op i gryden og tilsæt vand og bouillon.
Lad det komme op og koge, så man kan skumme suppen af. Skru derefter ned på middel varme, suppen skal boble lidt, men ikke koge vildt. Men dette skal gøres hver gang, man tilsætter grønsagerne.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver og put dem i suppen sammen med timianen, husk at skumme af, hvis det er nødvendigt igen.
Lad suppen “koge” i 15-20 min. Imens skylles og skæres grønkålen, så den er klar til at komme i, når tiden er gået.
Lad suppen “koge i 5-10 min. til kålen og kartofler er møre.
Så skal suppen blendes enten med en stavblender eller en bordblender, det man syntes, er lettest for en selv.
Suppen puttes op i gryden igen, man tilsætter fløden og suppen skal have et opkog igen.
Smag suppen til og så er den klar. Men pas på bacon er meget i sig selv, så det er ikke altid, at det er nødvendig at tilsætte salt. Smag på suppen først.
Suppen serveres med brød.