(4 pers.) forvarmet ovn på 200 grader i 1-1½ time.
Du skal bruge:
1 kg. Hakket svinekød
1 spsk. Salt.
1 spsk. Merian
1 spsk. Dijon sennep
2 tsk. revet Muskatnød
lidt Peber
4 dl. Rasp
2 Æg.
1 dl. Mælk/ fløde
300g Bacon
4-5 kogte hele Æg ( alt efter str. S-L)
Farsen laves:
Først skal de 4-5 æg koges i 8 min. og puttes i koldt vand med det samme. Derefter skal de pilles.
Rør kødet og salt sammen i 5 min. gerne på røremaskine.
Tilsæt derefter krydderierne, sennep og rasp, rør dette godt sammen.
Når dette er gjort, skal de to æg i et adgangen og til sidst mælken og rør det godt sammen.
Nu skal farsen flades ud. Enten på et spækbræt, en blade plade eller som her på et genbruges bagepapir.
(Man kan ikke bruge alm. bagepapir)
Så ligger man de kogte æg i midten af farsen på den lange led.
Fold derefter resten af farsen omkring æggene og form det. Husk at enderne skal være lukket helt til og farsen være tæt omkring æggene.
Hvis du ikke har gjort ovennævnte på bagepladen/ i bradepanden fra start, skal den flytte over i en nu. Da den godt kan mindste lidt af formen ved flytning.
Dæk derefter farsbrødet med bacon over hele farsbrødet.
Så skal farsbrødet i oven, hvor lang tid det skal have er forskelligt fra ovn til ovn, men minimum er 1 time. Tryk eller stik i farsbrødet, saften der kommer ud, skal være klar.
Når farsbrødet er kommet ud fra ovnen, så lad det stå og trække i 15 min. før man begynder at skære i det.
Det kan serveres til kartofler, ris og pasta, hvis der er rester tilbage dagen efter, kan de med stor fornøjelse bruge til pålæg.