20171111_173244

(4 pers.) forvarmet ovn på 200 grader i 1-1½ time.

Du skal bruge:

1 kg. Hakket svinekød

1 spsk. Salt.

1 spsk. Merian

1 spsk. Dijon sennep

2 tsk. revet Muskatnød

lidt Peber

4 dl. Rasp

2 Æg.

1 dl. Mælk/ fløde

300g Bacon

4-5 kogte hele Æg ( alt efter str. S-L)

Farsen laves:

Først skal de 4-5 æg koges i 8 min. og puttes i koldt vand med det samme. Derefter skal de pilles.

Rør kødet og salt sammen i 5 min. gerne på røremaskine.

Tilsæt derefter krydderierne, sennep og rasp, rør dette godt sammen.

Når dette er gjort, skal de to æg i et adgangen og til sidst mælken og rør det godt sammen.

20171111_161406

Nu skal farsen flades ud. Enten på et spækbræt, en blade plade eller som her på et genbruges bagepapir.

(Man kan ikke bruge alm. bagepapir)

Så ligger man de kogte æg i midten af farsen på den lange led.

20171111_161825

Fold derefter resten af farsen omkring æggene og form det. Husk at enderne skal være lukket helt til og farsen være tæt omkring æggene.

Hvis du ikke har gjort ovennævnte på bagepladen/ i bradepanden fra start, skal den flytte over i en nu. Da den godt kan mindste lidt af formen ved flytning.

Dæk derefter farsbrødet med bacon over hele farsbrødet.

Så skal farsbrødet i oven, hvor lang tid det skal have er forskelligt fra ovn til ovn, men minimum er 1 time. Tryk eller stik i farsbrødet, saften der kommer ud, skal være klar.

20171111_173020

Når farsbrødet er kommet ud fra ovnen, så lad det stå og trække i 15 min. før man begynder at skære i det.

Det kan serveres til kartofler, ris og pasta, hvis der er rester tilbage dagen efter, kan de med stor fornøjelse bruge til pålæg.