20170504_174725

ca. 200-250 stk.

Dej:

250g mel

1/2 tsk. Hjortetaksalt

175g sukker

100g smør/ margarine

1 æg

2 spsk. fløde

1/2 stang vanilje

1 citron

bages ved. 180 grader

Sukker, mel, kornene fra vaniljen og hjortetaksalt puttes i en skål og vendes lidt rundt.

Riv skallen fra citron og put den i skålen.

Smørret skæres i tern og puttes i skålen sammen med ægget og fløden.

Ælt dejen sammen med hænderne, til dejen begynder at smalle sig. Det kan også gøres på maskine, men kun til dejen begynder at samle sig, og saml dejen med hænderne til dejen er fast og samlet.

Del dejen i 4 og igen i 4 til man har 16 stykker.

Tril hver del dej til stænger på tykkelse af en finger og skære den i ca. 1. cm. tykkelse.

Tril hvert stykke til en kugle og stil dem på en bageplade, som enten er smurt eller dækket med bagepapir.

Dejen fylder lidt ud under bagning, så der skal være lidt plads imellem.

Kammerjunkerne bages i ca. 10 min.

Når kammerjunkerne er kolde, puttes de en kage dåse eller et glas med låg.

De kan holde sig i omkring 14 dage.

20170504_152011