20171009_163647

(4 pers.)

Du skal bruge:

½ frisk blomkål

2 gulerødder

2 håndfulde friske grønne bønner

2 porrer

1 peberfrugt

8 champignonger

1 bdt. / potte frisk dild

50g smør

3 spsk. mel

8 dl. vand

1 hønsebouillon terning

2 dl yoghurt natural eller tykmælk.

1-2 spsk. karry

1 tsk. gurkemeje

salt og peber

evt. lidt chili

Suppen laves:

Skyl og rens alle grønsagerne, så de er klar.

Porrerne og champignonerne skæres i skiver.

Tag en gryde og put 1 spsk. karry i gryden og varm den ikke, brænde den helt af.

(Husk karry er forskellig i smag og stærkhed, så hver varsom med at hælde i suppen. Den kan blive for stærk. Så prøv dig frem)

Tilsæt så først smørret og derefter gurkemeje, porrer og champignonerne.

Når de er stegt bløde og klare, tilsættes melet og man rører rundt til, melen er fordelt på grønsagerne og varmet igennem.

Tilsæt vandet lidt efter lidt, hvis man gøre det for hurtigt, så kommer der klumper. Lad det varme op og koge, derefter skru ned på middel varme. Når det er gjort puttes bouillonen i.

Resten af grønsagerne skæres i mundrette stykker/ skiver og puttes i suppen.

Lad det koge og skum af, derefter skal det “koge” på middel varme i 15-20 min. mærk på grønsagerne.

Tilsæt yoghurten og  hakket dild og smag så suppen til med salt og peber evt. chili og karry.

Når den har været oppe og koge, så er den klar til servering.

Den kan serveres med brød og lidt frisk yoghurt.