img_20170713_153020_585

Du skal bruge:

1 agurk

½ dl. eddike

½ dl. vand

2-3 spsk. sukker

1 spsk. og 1 tsk. Atamon

Salt og peber

Du skal gøre:

Tag et sylteglas og skold det med kogende vand. Derefter kommes 1 spsk. Atamon i, luk glasset og røst det, derefter hældes det ud igen.

Agurken skylles og skæres i tynde skiver og kommes i sylteglasset.

Kom eddike og vand i en lille gryde og lad det komme op i kog.

Defter tilsættes sukker og smag lagen til med salt og peber samt evt. lidt mere sukker.

Tilsæt 1 tsk. Atamon til lagen og rør det rundt.

Når den varme lage er færdig, hældes den ud over agurkeskiverne og glasset lukkes tæt.

Glasset kan stå i stuetemperatur på køkkenbordet til afkøling eller direkte på køl med det samme.

Når man har åbent glasset og taget det i brug, skal det opbevares på køl.