20171201_145546

bages i forvarmet ovn ved. 180 grader i 45-60 min.

Du skal bruge:

Dej:

2 dl. mælk

1½ spsk. sukker

½ tsk. salt

revet skal af en appelsin

25g gær

1 tsk. kardemomme

50g smør

1 æg

3-4 dl. Hvedemel

Fyld:

75g smør

3 spsk. st. kanel

½ dl. sukker

Glasur:

200g Flormelis

saften fra en appelsin

samt et æg til pensling af dejen

Dejen laves:

Smelt smørret i en gryde, når smørret er smeltet, kommes mælken i. Når det er lunken, skal det hældes op i en skål.

Æg, sukker, salt, kardemomme, appelsinskal og gær kommes i skålen og røres sammen.

Til sidst tilsættes melet lidt efter lidt, dejen skal være smidig og klister lidt på fingrene.

Fyldet laves:

Smør, sukker og kanel røres sammen.

Dejen rulles ud i et rektangel i ca. ½ cm. tykkelse.

Smør/ fordel fyldet ud på dejen og rul dejen sammen, så det bliver til en lang pølse.

Kom dejen på en smurt bageplade eller dækket med bagepapir, lig dejen så det bliver til en krans.

Skær ridser i dejen langs kanten hele vejen rundt.

Kransen stilles til hævning til den er dobbelt størrelse.

20171201_125853

Pensel kransen med et sammen pisket æg og kom kransen i ovnen.

Kransen bages til den er gylden og lyder hul, når man banker på bunden.

Kransen stilles til afkøling på en rist.

Når kransen er kold, laves glasuren.

Kom flormelis på i en skål og tilsæt lidt appelsinsaft lidt efter lidt til glasuren har den ønskede konsistens.

Smør den ud over kransen og lad det tørre, så er kransen klar til servering.