20171114_174605

Bages i forvarmet ovn på 180 grader i 1 time

Du skal bruge:

Dej:

4 dl. mælk

1 pk. gær

3 spsk. sukker

1 tsk. salt

2 tsk. kardemomme

100g smør

1 æg

4-6 dl. hvedemel

Fyld:

100g smør

½ dl. kanel

½ dl. sukker

Glasur:

200g flormelis

vand

samt æg til pensling

Dejen laves:

Smelt smørret i en gryde, når smørret er smeltet, kommes mælken i gryden, når det er lunken, kommes det op i en skål.

Kom sukker, salt, kardemomme, gær og æg op i skålen og rør det godt sammen.

Tilsæt melen lidt efter lidt, til dejen er smidig og klister lidt på fingrene.

Fyldet laves:

smør, kanel og sukker røres godt sammen.

20171114_182332

Rul dejen ud i en firkant med brede, som passer til en 3l. brødform.

Når dejen er udrullet, smørres fyldet ud på dejen.

Dejen rulles sammen og kommes i brødformen. (Husk at smører brødformen eller beklæd den med bagepapir)

Stil brødet til hævning i 45 min. Derefter pensles det med et sammenpisket æg og kommes i ovnen.

Brødet skal bages til det er gylden og lyder hult, når man slår på bunden af brødet.

Brødet stille til afkøling på en rist.

Når brødet er afkølet, laves glasuren.

Kom flormelis op i en skål og tilsæt vand lidt efter lidt til, den har, den ønskede konsistens.

Fordel glasuren på toppen af brødet og lad det tørre, så er brødet klar til servering.

20171114_182451