img_20171208_180849_182

(ca. 30 stk.)

Du skal bruge:

Kogning:

1 Hel kylling ca. 1200g/5 kyllingebryst

vand

1 hønse bouillon terning

½ tsk. tørret timian

4 hele nelliker

1 pillet løg

5 hele peberkorn

Sovs:

4 spsk. hvedemel

50g smør

kogevandet fra kyllingen

1-2 dl. fløde

3 bdt. friske grønne asparges/3 ds. aspargessnitter/2 bdt. grønne asparges og 1 ds. asparges snitter.

salt og peber

30-40 tarteletter.

Kyllingen koges:

Kyllingen kommes op i en gryde sammen med krydderierne, bouillon og løget, der kommes koldt vand i gryden til det dækker kyllingen.

Kyllingen skal koge i ca. 1 time eller til låret falder af, når man trækker forsigtigt i det. Bruger man kyllingebryst uden ben skal de koge i ca. 20 min.

Husk at skumme vandet af for urenheder.

Tag kyllingen op af vandet og lade den køle lidt af til, at man kan fjerne kødet fra benene og skære det i små pæne stykker.

Kogevandet sis og bruges til sovsen, skulle der være kogevand tilbage efter sovsen er lavet. Kan dette kommes i en frostpose og fryses og bruges til suppe eller sovs en anden gang.

Sovsen laves:

Kom smørret i en gryde og smelt smørret. Derefter kommes melet i og røres godt sammen og ristes igennem uden at tage farve.

Kom derefter kogevandet i lidt efter lidt. Bruger man dåse asparges kommes væde fra dåserne også i gryden.

Skyl og skær de friske asparges i små stykker.

Derefter kommes fløden i sovsen og til sidst asparges og kyllingen.

Smag sovsen til og lad det varme godt igennem i ca. 15-20 min.

Varm tarteletterne i ovnen og kom derefter fyldet i, så er de klar til servering.

Høns i asparges kan laves flere timer før eller dagen før.