img_20180206_165236_679

2 stk.

Bages ved 240 grader i 10-15 min. i forvarmet ovn. ( helst under varme)

Pizza dej:

3 dl. vand

2 tsk. salt

½ pk. gær

3 spsk. oliven olie

400-500 g pizza mel eller hvede mel

Man kan skifte 2 dl. mel ud med en anden mel type, som ølandshvede, grahams mel eller hvad man nu kunne tænke sig.

Man kan også komme ½ dl. frø i dej, som solsikke, græskar eller sesamfrø i.

Man kan komme en 1 spsk. oregano, merian eller ½ tsk. tørret knust chili i dejen.

Dejen laves:

Kom koldt vand, salt, gær, olie og halvdelen af melet op i en skål.

Rør det godt sammen og tilsæt melet lidt ad gangen til, dejen er smidig og lige slipper fingrene.

Stil derefter dejen til hævning, den skal hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Derefter deles dejen i to og rulles ud til den ønskede størrelse.

tomatsovs og fyld kommes på og bages i ovnen til den er gylden i toppen og bunden.

Tomat Sovs:

1 ds. flåede tomater

1 løg

1 potte frisk basilikum (alm. str.)

1½ tsk. salt

lidt frisk kværnet peber

½ tsk. knust tørret chili

Sovsen laves:

(Hvis man har en stavnblender med hakker eller en mini hakker, kommes alt op i hakkeren og hakkes til det er ens artet, men kun til det er fint delt.

Det skal ikke blendes, så bliver det meget tyndt og en meget våd pizza.)

Men først skylles og pilles løget, hvis man ikke har en hakker, skæres løget i fint små tern  og kommes op i en skål ellers deles løget bare i 4 og kommes i hakkeren.

Basilikummen klippes af lige før jorden og skylles. Hak det fint og op i skålen eller kom det op i hakkeren.

Kom de flåede tomater op i skålen eller hakker.

Salt, peber og chili skal også op i skålen eller hakker og så blandes det godt.

Derefter er det klar til at komme på pizza dejen.