20 stk. bages ved 200 grader i ca. 15 min.
Dej:
50 g Gær
2 spsk. Sukker
3 spsk. Honning
½ tsk. Salt
2 Æg
2 dl. Mælk
2 tsk. Kardemomme
100 g Rosiner
100 g Sukat
Revet skal og saft fra en citron
180 g Smør eller 1 dl. Rapsolie
600 g Mel
Pynt:
Perlesukker
1 æg til pensling af sneglene.
Lun citronsaften og honning i en lille gryde og kom rosinerne i og lad dem stå og trække.
Lun mælken og kom sukker, gær, salt, æg, kardemomme, citronskal, sukat i en skål og rør det sammen.
Bland halvdelen af melet samt rosiner, honning/citronsaften i og rør det godt til dejen laver tråde.
Del smørret eller mål olie og kom det i dejen.
Derefter kommes melet i lidt af gangen, der skal kun mel i til dejen stadig er klisteret, men ikke hænger fast på fingrene.
Drys lidt mel ud på bordet og læg dejen der på.
Dejen skal hæve 45 min.
Del dejen i 20 stykker og tril dem til pølser. Når dette er gjort tager man en pølse og drejer til en spiral og læg den på bagepladen.
De skal efterhæve i 15 min.
Derefter pensles sneglene med mælk eller et sammenpisket æg og drysses med perlesukker.
Sneglene sættes i forvarmet ovn i mellem 15- 20 min.
Når sneglene er gyldne tages de ud af ovnen og afkøles.
Velbekomme.