20 stk. bages ved 200 grader i ca. 15 min.

Dej:

50 g Gær

2 spsk. Sukker

3 spsk. Honning

½ tsk. Salt

2 Æg

2 dl. Mælk

2 tsk. Kardemomme

100 g Rosiner

100 g Sukat

Revet skal og saft fra en citron

180 g Smør eller 1 dl. Rapsolie

600 g Mel

Pynt:

Perlesukker

1 æg  til pensling af sneglene.

Lun citronsaften og honning i en lille gryde og kom rosinerne i og lad dem stå og trække.

Lun mælken og kom sukker, gær, salt, æg, kardemomme, citronskal, sukat i en skål og rør det sammen.

Bland halvdelen af melet samt rosiner, honning/citronsaften i og rør det godt til dejen laver tråde.

Del smørret eller mål olie og kom det i dejen.

Derefter kommes melet i lidt af gangen, der skal kun mel i til dejen stadig er klisteret, men ikke hænger fast på fingrene.

Drys lidt mel ud på bordet og læg dejen der på.

Dejen skal hæve 45 min.

Del dejen i 20 stykker og tril dem til pølser. Når dette er gjort tager man en pølse og drejer til en spiral og læg den på bagepladen.

De skal efterhæve i 15 min.

Derefter pensles sneglene med mælk eller et sammenpisket æg og drysses med perlesukker.

Sneglene sættes i forvarmet ovn i mellem 15- 20 min.

Når sneglene er gyldne tages de ud af ovnen og afkøles.

Velbekomme.