4 pers.

bages ved 200 grader i ca. 10-15 min.

Gammeldags æblekage

Du skal bruge:

Æblegrød:

8 store æbler

1½-2 dl. sukker

½ vanilje stang

Makroner:

100g mandler

2dl sukker

1½ æggehvider

samt. 2 dl. piskefløde

Du skal gøre:

Æblegrød:

Skræl æblerne og fjern kernehuset.

Derefter skal de deles i 8 stykker og kommes i en gryde.

tilsæt sukker og lad noget blive tilbage, så man kan smage til, det ikke skal være oversødt, men stadig lidt surt.

Flæk vanilje stangen, skrab kornene ud.

Kom både vanilje korn og stang op i gryden.

Tænd for gryden på middel varme.

Når æblerne begynder at blive til mos, skru da lidt ned for varmen.

Det må ikke brande på, så man skal rør rundt en gang imellem i gryden.

Smag æblegrøden til med sukker. Husk ikke for sødt, makroner og fløden er meget sød, så lidt surt/syrligt).

Når grøden er færdig stilles den på køl til, den skal bruges.

Makroner:

Kom mandler og sukker op i en blender og hank dem fint, men ikke helt til mel.

Kom derefter æggehviderne i blenderen og blend det sammen til en masse.

Det må ikke blive varmt.

Kom massen i en sprøjtepose og de skal sprøjtes ud på en bageplade ( dækket med bagepapir eller smurt) på størrelse med en fem krone.

Kom dem i en forvarmet ovn og bag dem til de er gyldne og tørre, de skal slippe bagepapiret uden at hænge i.

Lad dem stå til af køling på en rist og kommes i en kagedåse til, de skal bruges.

Når du samler æblekagen:

Find 4 glas eller små skåle til at anrette i. Bruger man en tallerken, så fylder det ud. Man kan også lave den i en stor skål.

Tag 4 makroner fra til pynt og knus resten af makronerne groft.

Kom lidt æblegrød i bunden af glassene og derefter et lag af knuste makroner.

Dette gøres skiftevis lag på lag.

Til slut piske fløden til skum og kommes på toppen.

Til slut sættes en makron og så er den klar til servering.

Delene til æblekagen kan laves i forvejen, hvis man skal have gæster. Æblegrøden kan lave dagen i forvejen eller fryses og tøs op. Makronerne kan holde sig en uge i kagedåse.

Velbekomme 😉