32 stk.

Kaffehorn

Bages i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15 min.

Du skal bruge:

3 dl lunken mælk eller vand

3 spsk. sukker

1 tsk. salt

revet skal af en citron eller appelsin

50g gær

2 æg samt 1 til pensling

2 tsk. kardemomme eller kanel

150g smeltet smør eller 1 dl. rapsolie

ca. 600g mel

1 lille glas syltetøj/ marmelade (du skal bruge 32 tsk. syltetøj)

Perlesukker til pynt

Du skal gøre:

Kom mælk, sukker, salt, citronskal, kardemomme, smør, gær og halvdelen af melet op i en skål og rør det godt sammen i 10-15 min. gerne på røremaskinen.

Tilsæt lidt mel af gangen, dejen skal være klistret, men må ikke sidde fast på fingrene. Så er dejen klar til brug.

Del dejen i 4 dele og form dem til kugler.

Rul en kugle ud i 3 mm. trykkelse og del dejen i 4 dele og så en gang til, så du har 8 trekanter.

Kom en klat syltetøj i toppen af hver af trekanterne.

Tril fra toppen og ned, så de får form, som horn.

Læg dem på en bageplade dækket af bagepapir eller smurt plade.

Gør det samme med alle kuglerne.

Stil da hornene til hævning til, de er hævet til dobbelt størrelse ca. 1 time.

Pensl hornene med et sammenpisket æg og drys perlesukker ud over hornene.

Kom hornene i ovnen og bag dem til de er gyldne.

Lad hornene køle lidt af og så er de klar til servering.

Velbekomme 😉