20 stk.

Bages ved 220 grader i ca. 10-15 min.

Romsnegle:

Du skal bruge:

1 portion af wienerbrødsdej, se Wienerbrødsdej

1 sammenpisket æg til pensling.

Marcipanmasse:

100 g blødt smør

100 g sukker

75 g revet marcipan

1 spsk. rom ekstrakt

Glasur:

200 g flormelis

Lidt vand

lidt rom ekstrakt

krymmel

Du skal gøre:

Rul dejen ud i en firkant ca. 30×40 cm.

Rør smør, sukker, marcipan og rom ekstrakt sammen til en masse.

Fordel massen ud over hele dejen, men lad den ene ende være lidt fri.

Rul dejen sammen, lige som en roulade, del den i 20 skiver.

Læg sneglene på en bageplade og lad efterhæve i en halv time eller til dobbelt størrelse.

Pensel oven på med æggemasse oven på

Kom den i en forvarmet ovn til de er gyldne.

Lad dem afkøle lidt på en rist.

Rør glasuren sammen og smag til med rom ekstrakt.

Kom en skefuld glasur på hver kage og drys krymmel på med det samme. Hvis man ikke gør dette, når glasuren at tørre, før man få puttet krymmel på og sidder ikke fast.

Man kan godt lave sneglene klar dagen før og komme dem på køl. Så stopper man, når man har skåret dem i skiver og kommer dem på køl f.eks. på bagepladen.

Tag dem ud næste dag og sæt dem til efterhævning og følg ovenstående anvisning. 😉

Velbekomme 😉