4 pers.
Spanskrør
Du skal bruge:
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
240g mel
4 dl. vand
80g smør
60g sukker
½ tsk. salt
1 l. olie
Du skal gøre:
Kom vand og smør op i en gryde og varm det op til kogepunktet.
Kom salt, sukker, vaniljesukker og mel og i gryden.
Rør det godt sammen, så der ikke er klumper i dejen.
Tag gryden af varmen og tilsæt et æg af gangen i dejen og rør godt.
Når alle æg er i kommes dejen i en sprøjtepose og kommes på køl en time eller 2.
Kom olien i en gryde og varm det op, hvis man er i tvivl om olien er varm nok, prøv at stikke en tændstik eller træspyd i olien. Bobler det omkring den, er olien varm nok.
Tag en bage plade og beklæd den køkkenrulle, så det suger fedtet fra spanskrørene.
Du skal bruge en kniv og en si/ hulske.
Hold sprøjteposen over gryden og tryk forsigtig dejen ud og skær dejen over med kniven i trykker af 4-5 cm. som flader ned i olien.
Nøjes med at have 6-10 stykker i olien af gangen og vend dem en gang i mellem.
Når de er gyldne tages de op og lægges på køkkenrullen og drysses med lidt sukker.
Når alle er færdig kommes de i en skål og serveres med syltetøj, is, chokoladesovs m.m.
Velbekomme 🙂