4 pers.

Spanskrør

Du skal bruge:

3 æg

2 tsk. vaniljesukker

240g mel

4 dl. vand

80g smør

60g sukker

½ tsk. salt

1 l. olie

Du skal gøre:

Kom vand og smør op i en gryde og varm det op til kogepunktet.

Kom salt, sukker, vaniljesukker og mel og i gryden.

Rør det godt sammen, så der ikke er klumper i dejen.

Tag gryden af varmen og tilsæt et æg af gangen i dejen og rør godt.

Når alle æg er i kommes dejen i en sprøjtepose og kommes på køl en time eller 2.

Kom olien i en gryde og varm det op, hvis man er i tvivl om olien er varm nok, prøv at stikke en tændstik eller træspyd i olien. Bobler det omkring den, er olien varm nok.

Tag en bage plade og beklæd den køkkenrulle, så det suger fedtet fra spanskrørene.

Du skal bruge en kniv og en si/ hulske.

Hold sprøjteposen over gryden og tryk forsigtig dejen ud og skær dejen over med kniven i trykker af 4-5 cm. som flader ned i olien.

Nøjes med at have 6-10 stykker i olien af gangen og vend dem en gang i mellem.

Når de er gyldne tages de op og lægges på køkkenrullen og drysses med lidt sukker.

Når alle er færdig kommes de i en skål og serveres med syltetøj, is, chokoladesovs m.m.

Velbekomme 🙂