16 stk.

Bages ved 220 grader i ca. 10-15 min.

Du skal bruge:

1 portion Wienerbrødsdej, se Wienerbrødsdej

Birkes samt 1 sammenrørt æg til pensling

Marcipansmørcreme:

100g blødt smør

100g sukker

75g marcipan (revet)

Du skal gør:

Rul dejen ud i en firkant ca. 40×40 cm.

Skær dejen over på midten så man har to rektangler.

Rør smør, sukker og marcipan sammen til en masse.

Fordel massen i en lang stribe i midten af begge rektangler.

Fold den ene kant op så det dækker midten af stangen oven på massen.

Pensel dejen med lidt æggemasse, så den bruges som lim.

Fold da den anden kant oven på så marcipanmassen er dækket til og enderne overlapper hinanden med en 1 cm.

Del stangen i 8 stykker og lig dem på en bageplade med bagepapir og lukningen ned af.

Lad Tebirkesene efterhæve i en halv time eller til dobbelt størrelse.

Pensel oven på med æggemasse og drys med birkes.

Kom den i en forvarmet ovn til de er gyldne.

Lad dem afkøle lidt på en rist og nyd dem evt. med kold smør på.

Tebirkes kan laves aften før og kommes i køleskabet, hvis man har plads i køleskabet, kan man komme den i køleskabet.

Så tager man dem ud og stiller dem til efterhævning og bager dem.

Velbekomme 😉