4 pers.
Du skal bruge:
800 g Laks
1 Spsk. citronpeber
Revet skal fra en citron
Lidt salt og Peber.
Du skal gøre:
Når vi ryger fisk eller kød, krydder vi altid fisken aften før eller om morgenen og lægger det på køl til det skal bruges.
Det gør at noget af vandet fra fisken løber fra og det bliver mere fast.
Hvor meget kul man skal bruge afhænger af, om man bruger en grill eller rygeovn.
Men vi bruger i snit mellem 10-15 stykker kul og en håndfuld flis eller 2 spsk. smuld.
Tænd kullet op i en starter eller i midten af grillen/ rygeovnen.
Når kullene er klar, fordeler man det i hver sin side af grillen/ rygeovnen, så fisken kan ligge i midten og få varme fra begge sider.
Man lægger fisken på en rist eller sætter den på en krog., kom låget på og husk at lukke spjældet i toppen af grillen/rygeovnen.
Alt efter vind og vejr samt grill/ rygeovn, får fisken omkring 20-30 min. Mærk på fisken, den skal være fast, men ikke hård.
Hvis der ligger hvidt saft ovenpå fisken, har den fået for meget.
Fisken f.eks. kan nydes med brød, Grønkålssalat med druer og ristet mandler eller kartofler og Citronsovs. Find flere ideer her på bloggen.
Velbekomme 😉