20 stk. bages ved 175 grader i 15 min.

Du skal bruge

Revet skal og saft fra to appelsiner

1dl vand eller mælk

1 dl olie eller 175g smør

50g gær

3 spsk. sukker

2 tsk. vaniljesukker

500-600g mel

1 sammenpisket æg til pensling og dansk eller svensk perlesukker til drys

Du skal gøre:

Alle ingredienser minus halvdelen af melet skal op i en skål og røres godt sammen i ca. 10 min., brug gerne røremaskine.

Tilsæt derefter melet til efter lidt, dejen skal være klistret, men må ikke sidde fast på fingrene.

Lad dejen stå til hævning i 30 min.

Del dejen i 20 stykker og form dem til boller og  kom dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne stå til efterhævning i 30 min.

Pensel bollerne og drys perlesukker over dem og kom dem i en forvarmet ovn til de er gyldne.

Lad dem køle lidt af på en rist, så er de klar til at spise.

Velbekomme