4 pers.

Du skal bruge:

1,5 kg. bagekartofler

salt og peber

100g smør

2 dl piskefløde

500g bacon i tern

3 store løg

syltede rødbeder

evt. syltede løg

Du skal gøre:

Skræl kartoflerne og del dem i 4 eller 6 stykker.

Kartoflerne kommes i en gryde og dækkes med vand. Der SKAL IKKE salt i vandet.

Kartoflerne skal koges til de er møre, prøv at stikke i kartoflerne, falder de af kniven, er de færdige.

De skal ca. koge i 30-40 min.

I mens steges bacon og løg på en pande, hvordan man kan lide sit bacon er forskelligt.

Når kartoflerne er færdige hældes vandet fra.

Kartoflerne moses og smør og fløde kommes i lidt efter lidt og røres sammen.

Det er lidt forskelligt hvor meget væske kartoflerne kan tage.

Hvis man kommer for meget væde i, bliver en fyldende.

Smag til med salt og peber.

Når kartoffelmosen er klar, kan maden serveres.

Velbekomme