1 stk.
Marmorkage
Bages ved 165 grader i ca.1-1½ time.
Du skal bruge:
4 æg
2 tsk. vaniljesukker eller kornene fra ½ stang vanilje
250g sukker
250g smør i stuetemperatur
250g mel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
2 spsk. fløde eller mælk
Du skal gøre:
Kom smør, vaniljesukker/korn og sukker op i en skål og pisk det godt sammen til, det ligner smørcreme.
Tilsæt så et æg af gangen og rør godt rundt hver gang.
Når det sidste æg er kommet i, pisk det så i 5-10 min. til det er helt hvidt og luftigt.
Tilsæt melet og bagepulver og rør det godt sammen.
Tag så en 4 del af dejen fra i en lille skål, kom kakao og fløde her i og rør det godt rundt.
Så er du klar til at samle dejen.
Tag en 1½l. brødform og beklæd den med bagepapir eller smør den.
Nu kan man så vælge at samle kagen på to måder:
1:
Kom halvdelen af den hvide dej i bunden af formen.
Kom derefter den mørke dej i formen og slut af med resten af den lyse dej.
2:
Kom alt den lyse dej i formen.
kom derefter den mørke dej ovenpå den lyse dej.
Ved begge metoder slutter man af med at kører en skaftet af en ske eller et trægrillspyd igennem dejen.
skaftet/spydet skal kører hurtigt fra den ene ende af formen til den anden på den lange led, altså 2 gange i alt.
På den korte led laver man zik zak bevægelser fra kant til kant.
Man skal ikke rører i dejen, dejen laver naturligt et mønster.
Så skal kagen bages i forvarmet ovn.
Når kagen er næsten færdig, kan man stikke i kagen og se, om den er færdig.
Men pas på kagen kan godt falde sammen, hvis man åbner lågen for tidligt.
Stik med et trægrillspyd og mærk om der sidder dej på spyddet.
Når dejen ikke hænger på spyddet mere, så er kagen færdig.
Lad den køle af og så er den klar til servering.
Velbekomme 😉