4 pers.

Du skal bruge:

4 store svinekorteletter 800g i alt

1 stor bøffel mozzarella

1 spsk. revet Peberrod

1 tsk. timian

Salt og peber

lidt olie og smør til stegning

4 kødnåle

Du skal gøre:

Lig korteletten på en skærebræt.

Brug en filetkniv til at lave en lomme i korteletten.

Dette gøres ved at ligge den ene hånd oven på korteletten og sætte kniven ind i midten af kødet, på langs af kortelettens fedt kant.

Langsomt og forsigtig skærer man ind i korteletten og laver en lomme med kniven.

Pas på at du ikke laver hul i overfladerne på korteletten, så løber osten ud under stegning.

Når dette er gjort på alle korteletter, deler man mozzarellaen i små stykker og kommer osten op i en skål.

Timian og peberrod skal op i skålen til osten og bland det godt rund med fingrene til det bliver en sammenhængende masse.

Del osten i 4 stykker og form den som kugler.

Hver kugle kommes i en kortelet og skub osten godt ud i kortelette og væk fra åbningen i kødet.

Hullet i korteletterne lukkes med en kødnål, så osten bliver hold inde.

Kødet kommes på en varm pande med lidt olie og brunes af, derefter kommes en klat smør i panden og varmes sættes til middelvarme.

Kødet skal stege i 5-10 min. i alt. hvis man steger dem for meget, så bliver de tørre og de må heller ikke være rå inden i.

Så mærk på kødet og se at alle sidder er stegt.

Korteletterne serveres f.eks. med Parmesan kartoflerRosenkåls salat og Peberrodssovs.