4 pers.
Bages i forvarmet ved 180 grader i ca. 30-45 min. (helst med undervarme)
Du skal bruge:
12 stk. æg
½ tsk. salt
½ tsk. timian
3 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
lidt peber
lidt frisk chili i skiver efter behag
1 ½ dl. piskefløde eller mælk
2 hånd fulde frisk spinat
1 rødpeberfrugt i skiver eller tern
100g feta ost i tern
lidt smør og rasp til at smører fadet.
Du skal gøre:
Start med at skylle alle grønsager og gøre en klar, de skal dryppe af for vand, gerne i en si.
Smør et ildfast fad og drys med rasp, så fadet er helt dækket af et tyndt lag. Så æggekagen ikke sidder fast i fadet.
pisk æggene let luftige og kom mel og krydderier i og lad det piske let.
Til sidst kommes fløden i og røres med rundt.
Fordel spinaten ud i fadet , det samme gøres med peberfrugt, chili og feta ost.
Hæld æggemassen ud over grønsagerne i fadet.
Kom fadet i ovnen.
Bagetiden kan varigere alt efter, hvor meget vand der er i grønsagerne.
Æggekagen skal være gyldne på toppen. man kan lægge hånden oven på og trykke lidt, den skal give efter, som en svamp. Men ikke tryk for hårdt, så falder den sammen.
Hvis den stadig er fugtig eller man kan mærke at den lige skal have lidt mere i ovnen.
Så læg et stykke folie over, så den ikke bliver brændt.
Hvis man vil have kød, kan man stege lidt bacon til eller komme 200 g bacon eller skinke i tern i æggekagen. Det skal bare steges på panden først, før du kommer det i æggekagen.
Æggekagen serveres med groft brød og salat.
Velbekomme.