( min. 4 pers.) i forvarmet ovn 175 grader  i 1 time pr. kg.

Du skal bruge:
1 And ca. 3 kg til 4 pers.
1 spsk. Groft Salt gerne “havsalt”
8 hele Enebær
4 hele Nelliker
1 store appelsiner eller 2 små, klementiner eller mandariner kan også bruges
1 tsk. Timian
Peber

Du skal gøre:
Først skylles og rengøres anden og evt. fjer m.m. fjernes.
Salt, enebær, nelliker og timian kommes i en morter og stødes godt sammen.
Når det er færdigt, kværnes der frisk peber i. Krydderblandingen gnides godt ind i anden båden indvendigt og udvendigt.

Stik huller i appelsinen med en kødnål eller kniv og kom den ind i anden

Anden kommes på en rist i ovnen med en bradepande under risten.
Anden steges i ovnen i en time pr. kg. det sidste 15 min. på 210 grader.
Lad anden stå lidt og trække efter, at den er kommet ud af ovnen.
Derefter er den klar til at blive skåret ud og serveret.

Anden serveres med Brune Kartofler og Andesovs med portvin eller Brunsovs/ hurtig sovs og Waldorf salat

Velbekomme