4 pers.
Du skal bruge:
400g tørrede kiksærter
2 dl. rasp
1 æg
½ tsk. gurkemeje
1 spsk. st. spidskommen
½ tsk. st. korianderfrø
1 fed hvidløg
1 løg
1 spsk. tamarin
½ tsk. cayennepeber
1½ tsk. groft salt.
evt. vand
olie til stegning
Du skal gøre:
Læg kiksærterne i en skål med vand i 8 timer.
Hæld kikærterne i en si og lad dem dryppe af for vand.
Pil løg og hvidløg.
Kør kikærterne, løg og hvidløg igennem en kødhakker et par gange.
Kom massen op i en skål.
Tilsæt de andre ingredienser og rør det godt rundt.
Tilsæt evt. lidt vand, hvis massen er for tør.
Form falaflerne som kugler eller først som kugler og så giv dem et let tryk, så de bliver lidt flade.
Vi plejer at stege falaflerne i en pande godt med olie på under middelvarme i 3-5 min.
De skal være gyldne og op på fedt sugende papir.
De kan serveres som snack, til salat eller pitabrød m.m.
Velbekomme