4 pers.

Du skal bruge:

200g tørrede kiksærter

1 hel nellike

1 løg

2 laurbærblade

3 hele peberkorn

2 fed hvidløg

2-2½dl. olie

citronsaft

evt. 1 tsk. st. spidskommen

salt og peber

Du skal gøre:

Sæt kiksærterne i blød i en skål med vand i 8 timer.

Hæld vandet fra kiksærterne og kom dem i en gryde.

Dæk kiksærterne med vand og kom nellike, løg, laurbærblade og peber korn ned i gryden samt lidt salt.

Lad dem koge i 40-45 min. til de er møre, eller koge tiden angivet på posen.

Hæld vandet fra og lad dem stå i en si og dryppe af for vand.

Kom kikærterne i en blender eller mini hakker sammen med hvidløg og halvdelen af olien.

Tilsæt resten af olien lidt efter lidt, det skal ikke blive flydende.

Smag til med citronsaft, salt, peber og evt. spidskommen.

Lad det stå på køl et par timer eller til dagen efter.

Kan serveres som dip til snacks, til salat eller som pålæg m.m.

Velbekomme