4 pers.
Du skal bruge:
4 koteletter af 200g
Man kan også vælge en hel svinekam eller nakkekam ca. 800g minimum
Marinade:
1 juleøl (hvidt øl)
1 stjerne anis
8 enebær
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. sennepsfrø
1 tsk. havsalt
frisk kværnet peber
1 løg i strimler
2 fed. hvidløg i skiver
(Man kan også vælge en anden mørk øl eller jule øl. Hvis man gør dette, skal man tilsætte 1 tsk. muscovado sukker eller mørk farin.)
Smør til stegning.
Du skal gøre:
Kom koteletterne i et fad.
Kom alle krydderierne op i en morder og krydderierne knuses godt.
Drys krydderierne ud over koteletterne sammen med løg og hvidløg.
Til sidst hældes øllen ud over kødet.
Dæk det til og kom det på køl i nogle timer, gerne til næste dag. Vend kødet rundt en gang imellem med en gaffel.
Koteletterne stege på en varm pande i 5-10 min. alt efter tykkelsen.
Vælger man et helt stykke kød som svinekam eller nakkekam, så skal kødet steges i ovnen på 200 grader ca. 1 time pr. kg. men brun kødet af på en pande først og så i en bradepande i ovnen.
Kværn lidt salt og peber på inden de serveres.
Hvis man ønsker en sovs til, kan man bruge lagen til sovs.
Så skal du tage koteletterne op af fadet og hælde lagen i en gryde og lad den komme op og koge. Du skal tilsætte 3 dl. vand.
Skum af for urenheder og lad den koge på middel varme.
Når den er kogt halvt ind, kan du jævne sovsen med 2 spsk. maizena og lidt vand rørt sammen i en skål.
Men kom lidt i ad gangen, så den ikke bliver for tyk, da det bliver til en skysovs.
Koteletterne kan f.eks. serveres som her med Kartoffelbåde og Broccolisalat med Klementiner.