Du skal bruge:
Grundopskrift:
450g tørrede kikærter
2 fed hvid løg
2 æg
2 dl. rasp
5 cm. frisk revet ingefær
4 tsk. gurkemeje
4 tsk. spidskommen
4 tsk. groft salt
4 tsk. st. korianderfrø
1 tsk. sambal olek
2-3 dl vand.
olie til stegning
Grønsager:
Her er lidt forskellige valgmuligheder at vælge imellem, hvis hver passer et en portion af grundopskriften. Så vælger du at lave forskellige smage ud af en potion, skal du dele mængden af grønsager svarende til dit valg.
1 groft revet squash
280g dåse majs
1 fint hakket porre, disse skal steges på en pande først så de bliver ligesom bløde løg.
3 hakkede løg, disse skal steges på en pande først så de bliver bløde løg.
1 hakket peberfrugt
eller
100g groft hakket feta ost
Du skal gøre:
Sæt kikærterne i blød i en skål med vand i 8 timer.
Kom dem i en si og lad dem dryppe af for vand.
Kør kikærterne og hvidløg igennem en kødhakker et par gange.
Kom det op i en skål, sammen med krydderierne, rasp og æg, det skal røres godt rundt.
Det skal have samme konsistens som frikadellefars, så tilsæt lidt vand af gangen.
Til sidst kommes grønsagen i skålen og røres godt rundt.
De formes med en ske og kommes på en middelvarm pande med olie på.
De skal tage ca. 5-7 min. alt efter størrelse.
De kan serveres som snack, aftensmad eller i madpakken.
Velbekomme