24 stk.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 25-35 min. på undervarme.
Du skal bruge:
½ portion (Kold) af opskriften fra Tarteletter med høns i asparges
4 plader frisk butterdej
1 sammenpisket æg til pensling
lidt smeltet smør til at smører muffins formene med.
Du skal gøre:
Vi har muffins forme, hvor der er 12 stk. på en plade i metal. Det skal være metal forme, papirs forme kan ikke bruges.
Smør formene med smeltet smør og toppen af pladen, lad dem stå lidt.
Tag butterdejen frem fra køl og ud stik 24 stk. med en rund form a ca. 9 cm.
Ud stik 24 stk. af ca. 7 cm. af butterdejen, lad et kryds eller prik huller i midten, så dampen kan komme ud under bagningen.
Butterdejene på 9 cm. skal forsigtigt kommes ned i formene og trykkes forsigtig op af siderne.
Der skal være lidt dejen, som kommer på og ligge på selve pladen af formene ca. et par millimeter.
Når dette er gjort, kommes 1-1½ spsk. fyld i.
Pensel forsigtig butterdejs kanterne på formene og læg nu butterdejen af 7 cm. på som låg.
Tryk forsigtig i kanterne med en gaffel og pensel med æg på toppen forsigtigt.
Kom formene i ovnen, de skal være gyldne og sprøde på toppen, sider og bund.
Hvis de får for hurtigt farve på toppen, så læg et stykke folie over og bag videre, så de ikke brænder på.
Mini pies kan serveres i stedet for tarteletter eller som en forret.
Velbekomme