ca. 15 stk.

Bages i forvarmet ovn, gerne på bage sten ved 230 grader i ca. 5 min.

Du skal bruge:

6 dl. vand

50g gær

100g smeltet smør eller 1 dl. olie

1 tsk. sukker

2 tsk. salt

1-1,2 kg mel

Du skal gøre:

Hvis du har en bage sten, så kom den ind i ovnen og lad den varme op sammen med ovnen på bagepladen.

Du skal kun bruge en bageplade til at bage pitabrød.

Kom gær, vand, sukker, salt og smør op i en skål sammen med ca. halv delen af melet og rør det godt sammen.

Man kan vælge at tage 200g mel og skifte ud med fuldkornshvede mel, grahams mel eller andet man har lyst til.

Men vi kommer altid lidt mel i ad gangen, da alt mel er forskelligt. Det suger ikke væske ens heller ikke altid selv om det er det samme mel, som vi plejer at købe.

Så lad dejen blive rørt godt igennem i 10 min., før man kommer mere mel i og lad det igen, blive rørt godt igennem.

Det skal være en blød og smidig dej, den skal være klisteret uden at sidde fast på fingrene.

Lad dejen hæve i en time til dækket.

Når dejen har hævet deles den i 15 dele.

Tril hvert stykke dej til en kugle.

Kuglen skal rulles ud med kagerulle til ca. 0,5 cm tykkelse.

Lad dem efterhæve til dækket i 30 min.

Kom nu to eller tre pitabrød ind i ovnen på den varme plade.

Hold øje med ovnen, når brødet bobler op, er de færdige.

Hvis du bager dem forlang tid i ovnen, falder de sammen igen og er ikke hule inden i.

Pitabrød kan serveres med kød, salat, dressing eller Falafler.

Hvis man har rester fra dagen før, så kan pitabrød bruges.

En kotelet eller kyllingebryst kan skæres i skiver eller lidt kødsovs.

Det er kun fantasien, som sætter grænserne.

Velbekomme