4 pers.
Du skal bruge:
1200g fersk skiveskåret flæsk
salt og peber
Du skal gøre:
Kom salt og peber på flæsket.
Steg det på en varm panden, man behøver ikke fedt stof, da flæsket giver meget fedt fra sig.
Start på middelvarm og evt. kan man skure op for varmen, hvis man ønsker dette.
Husk at hælde fedtet fra panden en gang i mellem, da der ellers kommer for meget fedt i panden og det sprøjter meget.
Flæsket skal steges til det er sprød udvendig og blødt indvendigt.
Det kan godt tage mellem 10-15 min. før man har stegt en pande med flæsk, det er op til temperaturen, man har valgt.
Flæsket serveres med kogte kartofler og Persillesovs.
Man beregner 200g kartofler pr. person.
Man kan også lave varigere smagen af flæsket. Nogle mener, at der kun salt og peber på. Andre kan godt lide flæsk med lidt krydderurter på. Nogle vælger at bruge røget bacon skåret i tykke skiver i stedet for fersk flæsk. Man kan prøve sig frem og finde lige den variation, som passer til en selv.
Her er lidt forslag:
1 tsk. timian, 1 tsk. sennepsfrø, 2 tsk. groft hav salt og frisk kværnet peber.
1 tsk. Herbes de Provence, 2 tsk. groft hav salt og frisk kværnet peber.
4 tørret enebær, 2 tsk. groft hav salt og frisk kværnet peber.
1 tsk. rosmarin, 2 tsk. groft hav salt og frisk kværnet peber.
1 tsk. merian, 1 tsk. sennepsfrø, 2 tsk. groft hav salt og frisk kværnet peber.
Kom krydderierne op i en morter og mal det fint, hvis man vælger dem i hel form, er det ikke rart at spise.
Når vi krydder flæsket her hjemme, kommer vi det i en pose og kommer krydderierne i posen.
Så binder vi en knude på posen med luft i. Posen vendes rundt og kødet vendes rundt inde i posen.
Derefter kommes kødet på køl til, vi skal bruge det, man kan godt gøre kødet klar dagen før.
Man kan også komme kødet i en skål med krydderierne og vende det rundt med fingrene.
Men da børnene er med til at lave maden her hjemme, er det langt lettere for dem at styre det i en pose end i en skål.
Men at stege flæsket er ikke en opgave for børn, da det sprøjter og man kan blive forbrændt af det, lige som med friture.
Så ingen børn i køkkenet under stegning.
Velbekomme