50 stk.
Bages ved 175 grader i ca. 35-40 min.
Du skal bruge:
175g mørk chokolade 50-75%
2 tsk. vanilje sukker
250g smør
4 æg
150g mel
230g sukker
150g mørk Toblerone
150g lys Toblerone
150g Hvid Toblerone
Du skal gøre:
Smelt smørret i gen lille gryde, når smørret er smeltet tages gryden af varmen.
Hak det mørke chokolade groft og kom det op i smørret og lade det smelte der i.
Lad smør/chokolade masse køle lidt af. Det må gerne være lunt, når det kommer i dejen, ikke brænd varmt. Prøv med lille fingeren.
Kom æg, vaniljesukker og sukker op i en skål og rør det sammen et en let og luftig hvid masse.
Derefter vendes melet i æggemassen.
Kom smør/chokolade massen i dejen og vend det godt sammen.
Hak groft de tre forskellige Toblerone ud og kom dem op i dejen.
Det skal lige vendes rundt og fordeles i dejen.
Men man skal ikke røre for meget, chokoladen vil begynde at smelte, hvis smør/chokolade massen er lun.
Kom dejen op i en smurt firkantet bageform ca. 20×30 cm.
Kagen skal ind i en forvarmet ovn.
Kages skal bages, men ikke helt bages igennem.
Eller man kan mærke forsigtig på kagen.
Lad kagen køle af på en rist eller på køl i nogle timer til chokoladen i kagen er stivnet.
Kagen serveres som den er eller med bær eller is.
Velbekomme