4 pers.

Du skal bruge:

4 andebryst

3 dl. gløgg eller æble mjød eller kirsebærmjød

1 stor kanel stang eller 4 små

1 hel stjerne anis

4 enebær

2 laurbærblade

6 hele nelliker

lidt salt og peber

lidt smør eller olie eller andefedt til stegning

Du skal gøre:

Rens kødet for hinder og rids skindet.

Kom gløgg og krydderier op i en bøtte.

Læg andebrysterne i bøtten og lad det stå i nogle timer, gerne til dagen efter.

Tag kødet op og læg det på noget køkkenrulle og dryppe af.

Kødet skal steges på en pande, du kan vælge at gøre dette på 2 forskellige måder.

At komme kødet på en kold pande med skindsiden ned ad og varme det langsomt op, så man bruge fedtet fra andebrystet til at stege i.

Eller man kan vælge at komme kødet på en varm pande med skindsiden ned at i varmt fedtstof.

Kødet skal steges i 15-20 min. på middel varme.

Det skal være rosa inden i.

Kødet skal stå og trække lige så lang tid, som det har stegt.

Andebrysterne kan f.eks. serveres med Hvidløgs kartoffelbådeGrønkålssalat med pærer og Brunsovs/ hurtig sovs.