10-12 pers.
Bages i forvarmet ovn ved 175 grader i 45-60 min.
Du skal bruge:
6 æg
4 dl. sukker
2 tsk. vaniljesukker eller kornene fra en stang vanilje
3 dl. mel
2 tsk. bagepulver
6 spsk. kakao
½ dl. mælk
1 dl. raps olie
Creme:
400g mørk chokolade 50% (hakket)
100g smør
3 dl. piskefløde
evt. revet chokolade og friske bær
Du skal gøre:
Kom æg, vaniljesukker og sukker op i en skål og rør det hvidt, tykt og luftigt, gerne på eller med maskine.
Kom mel, olie, bagepulver, kakao og mælk i æggemassen og pisk den sammen.
Kom dejen op i en smurt springform og ind i forvarmet ovn.
Lad en prøve med en strikkepind eller trægrillspyd for at se om kagen er færdig. Der må ikke være dej på pinden.
Når kagen er færdig, sættes den på en rist til afkøling.
Nu skal du lave cremen.
Kom fløden over i en lille gryde og varm den til lige, før den koger.
Tag den fra varmen og kom smørret i.
Kom chokoladen op i en skål og hæld fløden over chokoladen lidt efter lidt.
Det skal blive en blank ens artet masse.
Stil cremen på køl i en time.
Tag cremen ud fra køl og pisk den hurtigt op et kort øjeblik, hvis man pisker i lang tid skiller den.
Kom cremen ud over kagen.
Kagen skal stilles på køl nogle timer.
Kagen drysses med chokolade og evt. friske bær inden servering.
Velbekomme
Man kan lave denne som en lagkage og komme friske bær imellem, hvis man ønsker dette.