4 pers.
kogetid 1 time pr. kg.
Du skal bruge:
Skinke:
1 kg. røget og saltet skinke eller svinekam eller nakkekam
1 l. æblejuice
2 dl. æblemjød eller 3dl. æblecider
6 hele nelliker
4 laurbærblade
2 hele løg uden skræl
4 hele peberkorn
1 stor stang kanel eller 4 små
1 l. vand
Grønlangkål:
300g strimlet grønkål
50g smør
4 spsk. mel
3 dl. piskefløde eller mælk
½l. væske, kogelage eller vand, hvis man bruger vand skal der en bouillon terning i.
1 tsk. revet muskatnød
salt og peber
Du skal gøre:
Kom alle ingredienser inkl. skinke i en stor gryde.
Lad det komme op i kog og skum af.
Derefter skal skinken koge på middel varme i en time.
Når skinken er færdig, skal den tages op og ligge i 20 min. før man skære i den.
Grønlangkålen laves ved at du kommer smør i en gryde og lader det smelte.
Derefter kommes melen i og ristes af, det må ikke tage farve.
Nu skal du tilsætte fløde og væske lidt efter lidt, så der ikke kommer klumper.
Lad sovsen blive varmet godt op, så den tykner og tilsæt evt. mere væske.
Smag sovsen til med muskatnød, salt og peber.
De sidste 5-10 min. før servering kommes grønkålen i og varmes igennem til servering.
Man kan også vælge, at man kommer 1 l. vand i en gryde og bringer det i kog.
Så kommer man grønkålen i et halvt min. og tager grønkålen op og ligger det i is vand.
Kogevandet bruges til sovsen og grønkålen kommes i lige før servering.
Skinken og grønkålen serveres sammen med kogte kartofler eller Brune Kartofler.
Velbekomme