4 pers.
Kogetid ca. 1 time pr. kg.
bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 min.
Du skal bruge:
1 kg. rå røget skinke
2 laurbærblade
3 nelliker
4 enebær
1 dl. Dijon sennep
1 dl. brunt farin
½ dl. rasp
Grønkål:
500g frisk hakket grønkål eller frost
½ piskefløde
25g smør
lidt revet muskatnød
salt og peber
Du skal gøre:
Først skal skinken koges i en gryde med vand, laurbærblade, nelliker og enebær.
Når skinken er kogt færdig, skal den op af vandet og køle lidt af.
Kom smør op i en gryde og lad det smelte på middelvarme og kom grønkålen i.
Når grønkålen er faldet lidt sammen kommes fløden i.
Skru lidt ned for varmen og lad det varme gået igennem og så fløden koger lidt ind.
Skær skindet af toppen af skinken, men lad lidt fedt blive tilbage, ellers bliver skinken tør.
Rids i fedtet.
Rør sennep, farin og rasp sammen.
Kom skinken i et fad eller på en bageplade med bagepapir i bunden.
Skinken kan godt sidde fast ellers.
Fordel sennepsmassen ud over skinken og kom den i ovnen.
Når skinken er færdig, kan den og grønkålen serveres med kogte kartofler.
Velbekomme