4 pers.
Du skal bruge:
600g Kyllinge bryst eller inderfilet
3 æbler
1 frisk ananas eller 2 ds.
200g stenfrie vindruer halve
1 bdt. forårsløg
1 løg
1-2 spsk. karry
100g smør
4 spsk. mel
3 dl. piskefløde eller mælk
7dl. vand eller suppe
evt. ananasjuice eller æblejuice, hvis sovsen mangler sødme
evt. 1 hønsebouillon
salt og peber
Du skal gøre:
Skær kyllingen ud i små tern og kom dem op i en gryde med det smeltede smør og halvdelen af karryen.
Lad kødet brune af.
Skræl løg og æbler og skær dem i tern og kom dem op i gryden sammen med kyllingen.
Bruger du frisk ananas, skal skrællen fjernes sammen med stokken. Skær ananassen i tern og kom dem op i gryden.
Lad den stege med i 5-6 min.
Rens og skyl forårsløgene og skær dem i skiver og kom dem op i gryden.
Tilsæt melen og lad det varme igennem.
Derefter tilsættes fløden lidt efter lidt og rør godt rundt.
Bruger man dåse ananas tilsæt så væden fra ananassen lidt efter lidt.
Kom mere væske i sovsen til den har den rette konsistens, men husk at varme sovsen op en gang imellem.
Tilsæt bouillonterning, hvis du ikke har suppe.
Hvis du bruger dåse ananas, skal de skæres i tern og i sovsen nu.
Lad sovsen varme godt igennem i 20 min.
Smag til med salt, peber og karry.
Kom vindruerne i sovsen.
Lad den varme i gennem i 5 min.
så er maden klar til servering sammen med kogte ris.