Du skal bruge:
3 kg. svinebryst/ ribbensteg
150g salt
frisk kværnet peber
Hvis man ønsker smag i eller bare en anderledes bacon, kan du f.eks. bruge:
6 hele nelliker
eller
8 hele enebær
1 spsk. tørret timian
denne gang brugte vi:
1 spsk. røget paprika
1 spsk. røget havsalt
1 spsk. timian
8 hele enebær
Til rygning:
4 håndfulde rygesmuld eller spåner
Du skal gøre:
Krydderierne skal kommes i en morter og meles, før man blander det i saltet.
Kom saltblandingen op i en beholder med låg, vend kødet i det, så det er helt dækket af salt på alle sider.
Lad kødet ligge i beholderen i 3-4 dage på køl og vend rundt på kødet hver dag med en gaffel, ikke med hænderne.
Når kødet er færdigt, skal det lægges i et fad med køkkenrulle og dækkes med film.
Det skal tørre et døgn, før det kan ryges.
Tænd op i en håndfuld rygesmuld i rygeovnen eller grillen.
du skal tilsætte rygesmuld efterhånden, som det andet bliver brugt op.
Kødet skal ryge i 6-8 timer og er derefter klar til brug.