Du skal bruge:

3 kg. svinebryst/ ribbensteg

150g salt

frisk kværnet peber

Hvis man ønsker smag i eller bare en anderledes bacon, kan du f.eks. bruge:

6 hele nelliker

eller

8 hele enebær

1 spsk. tørret timian

denne gang brugte vi:

1 spsk. røget paprika

1 spsk. røget havsalt

1 spsk. timian

8 hele enebær

Til rygning:

4 håndfulde rygesmuld eller spåner

Du skal gøre:

Krydderierne skal kommes i en morter og meles, før man blander det i saltet.

Kom saltblandingen op i en beholder med låg, vend kødet i det, så det er helt dækket af salt på alle sider.

Lad kødet ligge i beholderen i 3-4 dage på køl og vend rundt på kødet hver dag med en gaffel, ikke med hænderne.

Når kødet er færdigt, skal det lægges i et fad med køkkenrulle og dækkes med film.

Det skal tørre et døgn, før det kan ryges.

Tænd op i en håndfuld rygesmuld i rygeovnen eller grillen.

du skal tilsætte rygesmuld efterhånden, som det andet bliver brugt op.

Kødet skal ryge i 6-8 timer og er derefter klar til brug.