Kogetid ca. 1½ time
Du skal bruge:
1 kg. okse eller kalvebryst uden ben
Salt lage:
1½ l. vand
2 runde hvid løg eller et helt hvidløg med fed
3 dl. groft salt
1 dl. muscovado sukker
4 laurbærblade
6 hele nelliker
1 spsk. sennepsfrø
1 tsk. chili flager
1 stor stang kanel eller 4 små
½ dl. balsamico eddike
1 spsk. timian
1 spsk. fennikelfrø
1 løg
1 spsk. røget paprika
Til rygning:
Ryge smuld eller spåner 4 håndfulde
Til kogning:
4l vand
2 løg
1 porrer
Du skal gøre:
Kom alle ingredienser til saltlagen op i en gryde.
Lad det komme op og koge og lad det stå på middelvarme i 20 min.
Derefter skal lagen op en beholder med låg.
Det skal stå på køl til, det er blevet koldt.
Rens kødet for hinder m.m. og kom det i lagen.
Det skal stå på køl i 3 dage, vend rundt i kødet en gang om dagen med en ren gaffel, lad være med at røre kødet med hænderne.
4 dag tages kødet op af lagen og lægges i et fad med køkkenrulle under og dæk den med film.
Lad kødet stå på køl en dag og tørre.
Så skal kødet ryges.
Tænd op i rygesmuldet i grillen eller ryge ovn, men kun en hånd fuld ad gangen.
Kødet skal ryges i 6-8 timer, derfor lægger man lidt rygesmuld i rygeovnen, når det andet er ved at være brugt op.
Til sidst skal kødet koges:
Bring vandet og grønsager op og koge.
Kom kødet i og skum af.
Lad kødet koge på middelvarme i 1½ time, hvis man laver flere kg. ad gangen, skal koge tiden for længes.
Når kødet er færdig, stilles det på køl til næste dag.
Skær kødet i tynde skiver og brug det som pålæg sammen med pickles eller peberrods Hjemmelavet Mayonnaise, man tilsætter en 1 spsk. frisk revet peberrod.
Man kan også bruge det til aftensmad med kogte kartofler og Peberrodssovs. eller i salat.