Kogetid ca. 1½ time

Du skal bruge:

1 kg. okse eller kalvebryst uden ben

Salt lage:

1½ l. vand

2 runde hvid løg eller et helt hvidløg med fed

3 dl. groft salt

1 dl. muscovado sukker

4 laurbærblade

6 hele nelliker

1 spsk. sennepsfrø

1 tsk. chili flager

1 stor stang kanel eller 4 små

½ dl. balsamico eddike

1 spsk. timian

1 spsk. fennikelfrø

1 løg

1 spsk. røget paprika

Til rygning:

Ryge smuld eller spåner 4 håndfulde

Til kogning:

4l vand

2 løg

1 porrer

Du skal gøre:

Kom alle ingredienser til saltlagen op i en gryde.

Lad det komme op og koge og lad det stå på middelvarme i 20 min.

Derefter skal lagen op en beholder med låg.

Det skal stå på køl til, det er blevet koldt.

Rens kødet for hinder m.m. og kom det i lagen.

Det skal stå på køl i 3 dage, vend rundt i kødet en gang om dagen med en ren gaffel, lad være med at røre kødet med hænderne.

4 dag tages kødet op af lagen og lægges i et fad med køkkenrulle under og dæk den med film.

Lad kødet stå på køl en dag og tørre.

Så skal kødet ryges.

Tænd op i rygesmuldet i grillen eller ryge ovn, men kun en hånd fuld ad gangen.

Kødet skal ryges i 6-8 timer, derfor lægger man lidt rygesmuld i rygeovnen, når det andet er ved at være brugt op.

Til sidst skal kødet koges:

Bring vandet og grønsager op og koge.

Kom kødet i og skum af.

Lad kødet koge på middelvarme i 1½ time, hvis man laver flere kg. ad gangen, skal koge tiden for længes.

Når kødet er færdig, stilles det på køl til næste dag.

Skær kødet i tynde skiver og brug det som pålæg  sammen med pickles eller peberrods Hjemmelavet Mayonnaise, man tilsætter en 1 spsk. frisk revet peberrod.

Man kan også bruge det til aftensmad med kogte kartofler og Peberrodssovs. eller i salat.