4 pers.

Du skal bruge:

4 stk. Torsk ca. 500g

1 håndfuld rygesmuld eller spåner

10-15 stk. grill kul

4 tsk. kapers

4 spsk. revet peberrod

1 bdt. dild

1 citron

syltet løg

syltet rødbeder

2 dl. creme fraiche

salt og peber

lidt olie

4 skiver ristet brød eller flutes

Du skal gøre:

Drys torsken med lidt salt og peber og frisk revet citronskal og lad det stå en time eller to. Så trækkes noget af væsken fra fisken.

Tænd på under grillkullet, når det er klar fordeles det i højre og venstre side af grillen.

Læg et stykke sølvpapir på grillristen og pensel med lidt olie.

Læg torsken på sølvpapiret og kom rygesmuld på grill kullet samt låg.

Mærk på torsken, den skal give efter og falde fra hinanden i flager.

Er den hård, så har den fået for meget.

Det afhænger lidt at grillen, men torsken skal have et sted mellem 10-20 min.

Torsken ligges på tallerkener.

Rør creme fraiche sammen med 1-2 spsk. peberrod og smag til med salt og peber.

Læg lidt dressing på torsken.

Pynt torsken med kapers, peberrod, citron både eller skiver, dild, Syltet rødbeder og løg.

Man servere det til forret eller frokost med brød til eller det kan serveres til aftensmad med kogte kartofler.