Du skal bruge:
Grund is:
6 pas. æggeblommer
6 pas. æggehvider
3/4l piskefløde
Kornene fra en stang vanilje
1½dl. sukker
dertil en portion Cookies dej
( ægget i opskriften byttes ud med 1 pas. æggeblomme og 1 pas. æggehvide samt natron udlades)
Du skal gøre:
Start med at lave cookie dejen og lad den stå.
Kom æggehvider op i en skål og pisk dem stive og luftige.
Kom piskefløde op i en skål og pisk det til let flødeskum.
Æggeblommer, sukker og vaniljekornene kommes i en skål og piskes til det er lyst og sukkeret er opløst.
Vend forsigtigt flødeskummet i æggeblommemassen.
Når det er blevet en ensartet masse, vendes æggehviderne i massen, ligesom flødeskummet.
Kom ismassen op i en 2-3l bøtte, som kan tåle frost.
Derefter kommes cookie dejen i ismassen.
Du bruger to små skeer og kommer små klatter dej i ismassen.
Vend rundt i ismassen engang imellem til alt dejen er fordelt.
Men man må ikke slå luften ud af ismassen.
Kom isen i fryseren og lad det stå i fryseren min. 6 timer.
Velbekomme