Du skal bruge:

Grund is:

6 pas. æggeblommer

6 pas. æggehvider

3/4l piskefløde

Kornene fra en stang vanilje

1½dl. sukker

dertil en portion Cookies dej

( ægget i opskriften byttes ud med 1 pas. æggeblomme og 1 pas. æggehvide samt natron udlades)

Du skal gøre:

Start med at lave cookie dejen og lad den stå.

Kom æggehvider op i en skål og pisk dem stive og luftige.

Kom piskefløde op i en skål og pisk det til let flødeskum.

Æggeblommer, sukker og vaniljekornene kommes i en skål og piskes til det er lyst og sukkeret er opløst.

Vend forsigtigt flødeskummet i æggeblommemassen.

Når det er blevet en ensartet masse, vendes æggehviderne i massen, ligesom flødeskummet.

Kom ismassen op i en 2-3l bøtte, som kan tåle frost.

Derefter kommes cookie dejen i ismassen.

Du bruger to små skeer og kommer små klatter dej i ismassen.

Vend rundt i ismassen engang imellem til alt dejen er fordelt.

Men man må ikke slå luften ud af ismassen.

Kom isen i fryseren og lad det stå i fryseren min. 6 timer.

Velbekomme