forvarmet ovn ved 200 grader 1 time pr. kg. kød

Du skal bruge:

800g-1200g svinekam med eller uden ben

3 laurbærblade

4 hele nelliker

8 peberkorn

groft salt

1 svinebouillon terning

1-2 l. vand

hvis man har lyst, kan man også prøve med:

1 stang kanel

1 vanilje stang uden korn

8 hele enebær

1 hel stjerne anis

1 spsk. hele sennepsfrø

1 spsk. hele korianderfrø

Du skal gøre:

Gnid godt med salt imellem sværen til svinekammen.

Læg den i et fad sammen med vand, der skal være ca. 1-1½ cm vand i bunden af fadet.

Kom bouillon terningen i vandet sammen med de krydderierne.

Ønsker man lidt andet end traditionel flæskesteg, kan man f.eks. komme nogle af de forslåede krydderier i vandet.

Flæskestegen skal have ca. en time pr. kg. eller man kan se det på benene, at de er lette at tage ud.

Hvis sværene ikke er sprøde eller man ønsker lidt luftigere svær, kan man grille stegen de sidste 5-10 min. i ovnen.

Lad stegen stå og trække 20 min. før man skærer den i skiver.

Væsken bruges til at lave brunsovs af, se opskriften Brunsovs/ hurtig sovs.

Flæskestegen kan serveres med Brune Kartofler, alm. kartofler, Hjemmelavet rødkål, salat eller hvad man nu har lyst til.