Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 40-50 min. (under varme)
4 pers.
Du skal bruge:
1portion butterdej eller 1 portion dej Jordbærtærte uden sukker eller en færdiglavet dej
150g grønkål i strimler
150g stegt bacon i tern
100g fetaost knust eller i tern
3æg
2 dl. piskefløde
1 tsk. groft salt
25g smør
lidt frisk kværnet peber
½ tsk. tørret timian eller 3 kviste frisk timian
½ tsk. tørre knust chili eller en ½ frisk chili i skiver

Du skal gøre:
Lav tærtedejen og kom den på køl i en ½ time, hvis du ikke bruger butterdej.
Rul tærtedejen ud og beklæd tærtefadet.
Fordel grønkålen ud over tærten.
Læg bacon og feta ud over tærten.
Drys krydderierne ud over tærten.
Kom æg og fløde i en skål og pisk det let.
Hæld æggemassen ud over tærten og kom den i ovnen.
Vi bager altid tærterne på under varme, da vi syntes, det virker bedst for os.
Tærten er færdig, når bunden er gylden og toppen er gylden og fast.
Man kan trykke let på æggemasse og fyldet, hvis æggemassen ikke er fast, er tærten ikke færdig.
Hvis man er bange for fyldet bliver for mørkt, kan man lægge et stykke sølvpapir over tærten, det sidste stykke tid.